Seminar - Lead implementeri ISO 27001:2013

Temeljem suradnje s tvrtkom ATIA Consulting Sarajevo pozivamo Vas na seminar za LEAD IMPLEMENTERE kako biste mogli izgraditi sustav upravljanja sigurnošću informacija prema preporukama međunarodnog standarda ISO/IEC 27001.

Zaštita sigurnosti informacija predstavlja danas jedan od najvažnijih zadataka za svaku organizaciju. Svaka organizacija treba izgraditi vlastiti sustav upravljanja sigurnošću informacija u odnosu na sve prijetnje bez obzira da li su one unutarnje ili vanjske. Upravo tijekom ovoga seminara polaznici će dobiti osnovne informacije kako izgraditi vlastiti sustav upravljanja sigurnošću informacijama slijedeći preporuke najpoznatijeg standarda u ovom području ISO/IEC 27001 kroz prezentacije i praktične primjere koji će također biti pokriveni tijekom radionice.

Cilj radionice: upoznati sve polaznike sa koracima koje trebaju provoditi u vlastitom poslovnom okruženju kako bi se izgradio Sustav upravljanja informacijskom sigurnošću prema preporukama međunarodnog standarda ISO/IEC 27001. Također, bit će prezentirani i osnovni kriteriji koji trebaju biti zadovoljeni u tvrtkama da bi se one na kraju i certificirale po ISO/IEC 27001 standardu.

Ciljana grupa: ovaj seminar namijenjen je svim organizacijama koje imaju ili planiraju implementirati sustav informacijske sigurnosti prema zahtjevima norme ISO 27001:2013. Namijenjen je poduzećima, ustanovama i organizacijama koje svim zainteresiranim stranama žele jamčiti potpunu sigurnost i zaštitu njihovih podataka kroz uspostavljeni okvir ponašanja koji dokazuje maksimalnu predanost zaštiti podataka, resursa i informacija.

Rezultati radionice:
Polaznici radionice će biti upoznati sa prednostima koje će dobiti njihove tvrtke kroz implementaciju ovog danas vodećeg međunarodnog standarda u upravljanju sigurnosti informacija. Polaznici će se upoznati i sa osnovnim zahtjevima koje trebaju provesti u poslovnim okruženjima svojih tvrtki da bi implementirali ovaj sustav te također upoznati se sa osnovnim dokumentima koje moraju posjedovati u slučaju prijavljivanja na certifikaciju. Također, bit će upoznati i sa nekim drugim bitnim standardima iz serije ISO 27000 koji uključuju: ISO 27002 (Opis sigurnosnih kontrola), ISO 27003 (Uputstva za implementaciju), ISO 27004 (Metrika za mjerenje efikasnosti sustava), ISO 27005 (Upravljanje rizicima), ISO 27006 (Uputstva za certifikaciju tvrtki po ISO 27001), te ISO 27007 (Uputstva za reviziju po ISO 27001). Polaznici seminara će dobiti certifikat Lead implementer (vodeći konzultant) za 27001:2013.

Predavač:
Doc.dr.sc. Anel Tanović, stručnjak iz područja sigurnosti informacija i upravljanja IT uslugama, radi na implementaciji zahtjeva standarda. Ujedno je i profesor na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu, Američkom Sveučilištu u BiH te na Sveučilištu Sarajevo School of Science and Technology,

Nakon završenog seminara polaznici bi trebali znati:

 • Prepoznati osnovne metodologije i standarde za učinkovitu procjenu rizika,
 • Kako napisati dokument politike informacijske sigurnosti i organizaciju politike informacijske sigurnosti,
 • Kako napraviti ispravnu procjenu rizika unutar svoje organizacije,
 • Kako napisati izjavu o primjenjivosti (Statement of Applicability),
 • Kako napisati izjavu o otklanjanju od rizika (Risk Treatman Plan),
 • Kako analizirati sigurnosne kontrole, koje su dio ISO/IEC 27002 standarda,
 • Kako analizirati, otkriti i predložiti rješenje za otklanjanje sigurnosnih incidenata,
 • Kako definirati ključne indikatore performansi na osnovu kojih se definira metrika za rad cijelog sustava,
 • Kako napisati plan poslovnog kontinuiteta, te plan za oporavak od nastanka prirodnih katastrofa,
 • Preporuke za realizaciju ključnih procesa ovog sustava: Incident management, Problem management, Change management i Business Continuity management,
 • Kako provesti sigurnosne kontrole iz »Statement of Applicability« dokumenta u praksu, odnosno na koji ih način implementirati,
 • Preporuke za izvođenje internog audita,
 • Kako napisati osnovne procedure i pripremiti ostale dokumente za uspješnu certifikaciju po preporukama ISO/IEC 27001 standarda.

 

CIJENA SEMINARA
2.500,00 kn + PDV

Cijena uključuje pisani materijal, certifikat za Lead implementera, osvježenja u pauzama predavanja te ručak.

Adria norma svojim klijentima odobrava popust od 20% na cijenu seminara,
2.000,00 kn + PDV

Termin održavanja: 27.04. - 28.04.2015, 09-15h

Mjesto održavanja seminara: Hotel ARCOTEL Allegra Zagreb, Ulica kneza Branimira 29

Predavač: doc.dr.sc. Anel Tanović

 

Ukoliko ste zainteresirani za seminar pošaljite nam Vašu ispunjenu prijavnicu iz priloga najkasnije do 20.04.2015.

Kontakt: Sanja Cvetanović, Tel/Fax: 01/3864 358, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Vaš partner u certifikaciji Adria norma d.o.o. – član QS grupe

Kalendar edukacije